Blacklight muurschildering

Blacklight muurschildering

black light muurschildering

De jungle komt 's nachts tot leven

Een blacklight muurschildering kan een compleet andere en bijzondere sfeer creëren in bijvoorbeeld een slaapkamer of horecagelegenheid. Zodra de gewone lichten uitgaan en de black light lamp wordt aangedaan, ontstaat er een echt wow-effect! Ongelofelijke fluorescerende kleuren fonkelen in een mysterieuze nieuwe wereld.

Enkele ideeën om als blacklight muurschildering uit te voeren:

 • -Sterrenhemel met oplichtende manen en planeten;
 • -Jungle met lichtgevende bloemen en ogen van dieren in de nacht;
 • -Tropische vissen met onvoorstelbaar prachtige intense kleurcombinaties;
 • -Waterval met weelderige planten en bomen er omheen!

Hoe werkt het?

De black light (UV) lamp zelf geeft een blauw-paarsig schijnsel als deze wordt gericht op een witte muur. De fluorescerende verf van de blacklight muurschildering is overdag zichtbaar als gewone kleur en zodra het donker is en de UV-lamp gaat, spat het eraf! De andere, 'normale' kleuren van de muurschildering die niet met fluorescerende verf zijn gemaakt zoals beige, bruin, grijs, zwart enz. vallen weg in het donker en zijn te zien als zwarte schaduwen.

Je kunt hier geweldige effecten mee verkrijgen, zoals te zien in het voorbeeld. Links is de schildering zoals die er overdag uitziet. Rechts het effect als het donker is en de blacklight-lamp aan gaat.

Waar moet je op letten bij een blacklight muurschildering laten maken?

 • -De muren moeten glad gestuct zijn en gewit.
 • -Je zorgt zelf voor een black light lamp die reeds aanwezig is op de dag van het schilderen. Dit kan zowel een gloeilamp zijn als tl-licht, op internet zijn voldoende van deze lampen te vinden. In principe geldt, hoe sterker de lamp, hoe groter het effect. Voor tips voor het aanschaffen van een goede verlichting, zie tips.
 • -De ruimte waarin de muurschildering gemaakt gaat worden, moet goed te verduisteren zijn óf er moet 's avonds geschilderd kunnen worden.
 • -Houd er rekening mee dat de muurschildering er met daglicht anders uit kan zien.
 • -Let op de gebruikersvoorwaarden van de fabrikant van de black light lamp! Neem de maximale gebruiksduur in acht.
blacklight muurschildering 38

Wat kost een blacklight muurschildering?

De kosten van een blacklight muurschildering hangen helemaal af van de gewenste afmeting, de ondergrond en het onderwerp.

Deze muurschildering, die ik gemaakt heb voor een kinderdisco, heeft een breedte van 4 meter en normale kamerhoogte,  en kostte bijvoorbeeld €900,- inclusief materiaal en btw. Ik heb 3 dagen over deze muurschildering gedaan.

Het ontwerp is door mij op maat gemaakt, geheel naar de wensen van de klant. Uiteraard krijg je bij de presentatie van het ontwerp van tevoren ook direct te zien, hoe het blacklighteffect erop komt. Je weet dus van tevoren, hoe de schildering er zowel overdag in gewone kleuren, als met UV-licht uit zal komen te zien.

Is de verf die je gebruikt bij een blacklight muurschildering schadelijk voor de gezondheid?

De verf die ik gebruik voor het maken van een muurschildering met black light is een speciaal voor dit doel ontwikkelde verf. Deze verf voldoet aan de hoogste standaard wat betreft kwaliteit- en veiligheidseisen. De verf is niet schadelijk voor de gezondheid, het is reukloos en droogt binnen een half uur volledig op.

Enthousiast geworden?

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op over de mogelijkheden. Je kunt een eigen idee aanleveren of mij de vrije hand laten.

  CONTACT

  Naam (*)

  Email (*)

  Telefoon (*)

  Onderwerp (*)

  Bericht (*)

  Beschrijf hier je wensen voor een mooie muurschildering 🙂

  Gewenste afmeting van de schildering (*)

  Ik heb de muur check gedaan. (*) ☛ Is mijn muur geschikt voor een muurschildering?

  Ik maak helaas géén muurschilderingen op muren met een structuur zoals: hout, spachtelputz, granol, structuurbehang, baksteen enz. Ik kan alleen op rechte muren schilderen, schuine muren en plafonds helaas niet.

  Structuur van de muur (*)

  Glad gestuctVolledig glad behang (geen 'wafeltjes' structuur of visgraat!)

  OVERIGE ondergronden: helaas NIET geschikt.

  Kleur van de muur (*)

  WitLichte kleurDonkere kleur
  A.u.b. muur sauzen met gewone muurverf op waterbasis.

  (Woon)plaats (*)


  Mijn werkgebied is op maximaal 1 uur rijden vanaf Renkum, Gelderland. Ik werk helaas niet in België/Duitsland.

  Voeg voorbeeld toe  (*) zijn verplichte velden. Soms kan het zijn dat de bestanden die je wilt verzenden, te groot zijn voor dit mailsysteem. In dat geval kun je ook een mail met alle informatie sturen naar: info@muurschildering-kunst.nl

  Ik heb de algemene voorwaarden geaccepteerd. (*) ☛ Bekijk de algemene voorwaarden

  One thought on “Blacklight muurschildering

  1. Karin Dondertman

   Saskia heeft de noorderlicht blacklight bij ons geschilderd. Wat een prachtig resultaat! Het heeft overdag andere kleuren als 's avonds, en met de blacklight aan een geweldig dynamisch effect! Wij zijn super blij met onze aanwinst en ook onze gasten blijven geboeid door dit kunstwerk. Echt een aanrader en een groot compliment voor de kunstenares!

   Reply

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *