FAQ

Wat kost een muurschildering? en andere veel gestelde vragen over muurschilderingen

Zit uw antwoord er niet tussen? Stel dan uw vraag via het contactformulier.

Ik wil een foto of plaatje laten naschilderen, hoe exact kunt u dit namaken?

Iedere (muur)schildering is een uniek en op zichzelf staand product. Het resultaat hangt af van verschillende factoren zoals de ondergrond, het gebruikte materiaal en de persoonlijke stijl van de kunstenaar. Met andere woorden; een schilderij wordt nooit helemaal hetzelfde als een foto, en een muurschildering wordt nooit hetzelfde als een schilderij.

Mijn muurschilderingen zijn van de kwaliteit en stijl zoals u die ziet op de website (muurschildering-kunst.nl). De foto's op de site zijn allemaal van door mijzelf gemaakte schilderingen. U kunt dus van mij verwachten dat ik uw schildering ook op die manier uitvoer, met 100% aandacht geschilderd en gebruikmakend van de beste kwaliteit schildersmaterialen.

Uiteraard kan ik heel veel afbeeldingen voor u (na)schilderen die een zeer goede benadering geven van het origineel, maar houd er rekening mee dat iets dat handgeschilderd is altijd iets zal afwijken van het plaatje. Dat hoeft geen nadeel te zijn; dit is een normaal onderdeel van het artistieke en creatieve proces. Ook heeft elke kunstenaar zijn eigen schilderstijl m.b.t. toon, kleurgebruik, verhoudingen, materiaalgebruik en manier van werken. Het resultaat is altijd een uniek en handgemaakt product.

Ik raad u aan voor mij te kiezen als mijn stijl zoals u die ziet op de website u aanspreekt. Indien u een werkelijk exacte kopie wenst, dan raad ik u aan om een muursticker, fotobehang of poster te bestellen.

Wil Saskia de Wit Muurschilderingen reclame maken tegen betaling?

Ik krijg vaak de vraag of ik als bedrijf mee wil doen aan promotionele acties zoals een zwangerschapskoffer, of ik een betaalde advertentie wil zetten in een magazine of tegen betaling mee wil doen aan een televisieprogramma.

Ik heb hiervoor GEEN belangstelling. Acquisitie wordt NIET op prijs gesteld.

Beschildert u ook plafonds en schuine wanden?

Nee, ik schilder helaas niet op plafonds of schuine (hellende) muren.

Zijn er ook onderwerpen die u NIET schildert?

Er zijn maar weinig onderwerpen die ik niet schilder! Ik maak iedere muurschildering op maat, helemaal naar de wensen van de klant en het liefst ook nog met wat ruimte voor persoonlijke inbreng/fantasie. Elke muurschildering wordt dan ook anders en uniek, omdat deze is afgestemd op de vorm/afmeting van de muur, plaatsing van eventuele meubels en rekening houdend met wensen op het gebied van kleur enz.

Indien u een onderwerp heeft voor een muurschildering die nog niet in mijn portfolio te vinden is, kunt u uw aanvraag vrijblijvend sturen via het contactformulier. U kunt hier ook foto´s toevoegen.

Er zijn echter een aantal onderwerpen die ik niet schilder:

Geen muurstickers

Ik schilder geen muurstickers na. De reden hiervoor is, dat ik met mijn muurschilderingen origineel maatwerk wil afleveren, en juist géén reproducties. Indien u een muursticker heeft gezien die u aanspreekt, en u wilt precies die afbeelding, dan raad ik u aan om daadwerkelijk de sticker te bestellen en niet te kiezen voor een muurschildering. U zult met de sticker iets goedkoper uit zijn en hij komt er strakker op dan een geschilderde voorstelling.

Als u prijs stelt op een originele handgeschilderde muurschildering en de muursticker enkel als inspiratiebron wenst te gebruiken, dan bent u bij mij wél aan het juiste adres!

Geen aanstootgevende teksten of symbolen

Ik schilder geen teksten die als aanstootgevend kunnen worden bestempeld (bijvoorbeeld racistische leuzen), of teksten in een vreemde taal die ik zelf niet kan lezen en waarvan ik dus niet weet wat het betekent. Ook schilder ik geen extreme symbolen zoals bijvoorbeeld hakenkruizen, duivelstekens of bepaalde logo´s die als omstreden worden gezien.

Dingen die niet passen bij mijn stijl

Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl, dat geldt uiteraard ook voor mij. Ik ben bijvoorbeeld goed in het schilderen van natuur en sta bekend om mijn gevoel voor kleur. Dingen waar ik zelf veel minder mee heb zijn onderwerpen met hele strakke vormen zoals bijvoorbeeld Lego, gedetailleerde afbeeldingen van voertuigen zoals tractorpulling of treinen, of strakke architectuur zoals wolkenkrabbers en dergelijke. Dat zijn dus opdrachten die ik helaas afwijs, omdat ik denk dat een ander dat beter kan!

Kan ik over de prijs onderhandelen?

Ik reken vaste prijzen.

Ik heb ervoor gekozen om de prijzen transparant te houden en zo veel mogelijk voorbeelden met de daarbij horende vaste prijzen op de website te publiceren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ik reken dan ook aan iedereen dezelfde prijs voor een vergelijkbare muurschildering. Het heeft geen zin om mij te benaderen om over de offerte te onderhandelen, omdat ik dit niet eerlijk zou vinden ten opzichte van andere klanten.

Als u akkoord gaat met een door mij aangeboden offerte, dan ga ik er dus van uit dat u rekening houdt met de betaling van het overeengekomen bedrag. Indien u op de dag zelf toch besluit om een kleinere muurschildering te willen, dan kan ik helaas geen korting meer geven op de prijs.
Kan ik alvast een datum reserveren, ook al is het nog niet helemaal zeker?

Helaas! Om praktische redenen reserveer ik pas een datum als alles wat betreft de muurschildering duidelijk is doorgesproken, bijvoorbeeld wat betreft afmeting, ontwerp, prijs, ondergrond enz. Dit is de enige manier waarop ik een goede inschatting kan maken hoe lang ik met de schildering bezig zal zijn en dus hoeveel tijd ik hiervoor zal gaan reserveren. Ook voor u geeft dit een beter inzicht in de voorbereidingen die u kunt treffen zodat de schilderdag soepeltjes verloopt en uiteraard de financiën.

Als we samen hebben doorgenomen wat u precies op de muur wilt, wanneer de offerte is goedgekeurd en de muur zeker weten op tijd geschikt is gemaakt voor de muurschildering, dan zal ik u de eerstvolgende data sturen waarop ik zou kunnen komen schilderen. De praktijk wijst uit dat dit de meest efficiënte en zekere manier van werken is voor zowel u als klant als voor mij!

 

Welke verf gebruikt u?

Ik maak gebruik van hoogwaardig gepigmenteerde professionele acrylverf. Deze verf is op waterbasis. Hij droogt snel en stinkt niet en is niet schadelijk voor de gezondheid.

Is het nodig om eerst bij mij langs te komen voor een offerte?

Nee, in principe hoeft dit niet. We kunnen heel veel dingen al over de email of telefonisch met elkaar bespreken. Het is niet nodig om de muur van tevoren te inspecteren, een foto en/of omschrijving van uw kant is al voldoende!

Indien u toch een face to face oriëntatie gesprek op prijs stelt, dan kan ik uiteraard persoonlijk bij u langskomen. De kosten van dit gesprek zijn € 89,50 inclusief btw. Als u hiervoor een afspraak met mij wilt maken, stuur mij dan gerust een bericht via het contactformulier.

Wat is uw werkgebied?
Muurschilderingen tot maximaal 1 uur rijden vanaf Ede/Voorthuizen (afhankelijk van vakanties)

Ik maak muurschilderingen op alle Nederlandse locaties tot maximaal 1 uur rijden vanaf Ede of Voorthuizen. De reisduur wordt bepaald door de ANWB routeplanner van postcode naar postcode.

Uitzonderingen (reden om opdracht te weigeren)

Het komt heel soms voor, dat een opdracht dermate klein is, dat het voor mij niet rendabel is om erg ver te reizen. Bijvoorbeeld voor een kleine muurtekst 2 uur in de auto zitten, dat is een aanvraag die ik helaas dan af moet slaan omdat de opbrengsten niet in verhouding staan met de kosten.

Muurschilderingen in het buitenland

Ik werk helaas niet in het buitenland.

Krijg ik garantie op een muurschildering?

Garantie op de dag zelf

Op de dag van oplevering vraag ik u de muurschildering te keuren en eventuele onvolkomenheden aan mij kenbaar te maken zodat ik pas bij u weg kan gaan als alles naar wens is uitgevoerd. Nadat alles is afgerond, schoongemaakt en opgeruimd bespreek ik nog eenmaal de prijs met u door en bereken ik het bedrag dat dan nog openstaat. U kunt het restantbedrag direct contant betalen of binnen 2 weken per bankoverschrijving. De factuur ontvangt u hiervoor per mail.

Ik ga er dus van uit dat als ik de schildering heb opgeleverd, u tevreden bent met het eindresultaat en geen toevoegingen of aanpassingen meer wenst. Mocht dit wél het geval zijn, dan gelden deze aanpassingen als nieuwe opdracht waarvoor ik een offerte zal maken. Dit is ook de reden, dat ik het prettig vind als u zelf aanwezig bent bij de oplevering. Als u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering is dit voor eigen risico.

Garantie na oplevering

De kleurechtheid van mijn muurverf kan ik binnenshuis absoluut garanderen, ook al staat de muur veel in de zon. De mooie heldere kleuren blijven behouden. Officieel geef ik hierop 1 jaar garantie, maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de daadwerkelijke kleurechtheid nog wel veel langer kan zijn. Dit heb ik na 4 jaar mogen zien bij 'vaste' klanten.

Muurverf is op waterbasis en is niet kras- of stootvast. Dit geldt voor alle typen muurverf. Ik geef dus geen garantie op beschadigingen door krassen of stoten.

Muurverf kan verkleuren door waterschade, ik geef geen garantie op vlekvorming door lekkage of opspattend water en dergelijke.

Afbladderen: U bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van de ondergrond van de muurschildering. Als u gebruik heeft gemaakt van gewone matte muurverf op waterbasis (niet afwasbaar of afschrobbaar), die is aangebracht op stucwerk of scanbehang, dan garandeer ik dat de muurschildering niet af zal bladderen (1 jaar garantie).

Voor een beeldvullende muurschildering die de gehele muur beslaat raad ik u aan de schildering tegen een kleine meerprijs ook meteen door mij te laten voorzien van een beschermende laklaag (muurvernis). Dan kun je hem met een vochtige doek schoonvegen, mocht hij vies worden. Lees ook mijn artikel voor meer tips over het onderhoud van muurschilderingen.

Let wel op bij nieuwbouwhuizen! Als uw stucwerk nog geen jaar droogtijd heeft gehad, is het laten plaatsen van een muurschildering op eigen risico. Door de werking van het huis kunnen scheuren in de stuc ontstaan; dit heeft niets met het plaatsen van de schildering te maken maar kan dus wel het resultaat beschadigen.

Wat zijn de kosten van een op maat gemaakt ontwerp?

Natuurlijk kijk ik graag met u naar de mogelijkheden om een op maat gemaakt ontwerp aan te leveren. Denk hier bijvoorbeeld aan een fantasielandschap, een combinatie van verschillende plaatjes tot één design of aanpassingen in kleur. Vraag via het contactformulier gerust vrijblijvend een offerte aan, zodat u straks misschien wel een écht uniek kunststuk op de muur heeft! Voor het ontwerpen vraag ik eenmalig een bedrag van € 89,50 óók als de opdracht daarna eventueel niet doorgaat.

Kan ik op de dag zelf nog extra's toevoegen?

Jazeker, meestal is dat geen probleem. Indien het kleine extra's betreft zoals het toevoegen van hartjes, sterretjes of bijvoorbeeld een naam in sierletters, dan kan dit op de dag zelf ook nog beslist worden en tegen de normale prijs worden bijgeschilderd.
Bekijk de mogelijke extra's

Indien u besluit om een volledig extra figuur te laten schilderen, hangt dit af van de tijd die nog over is. Meestal lukt dit wel! Indien ik er op een ander tijdstip voor terug moet komen, bijvoorbeeld omdat het al donker is, dan gelden hiervoor ook opnieuw de voorrijkosten.

Hoe verloopt de betaling?

Zodra de definitieve afspraak voor de muurschildering gemaakt is, ontvangt u van mij een email met daarin alle benodigde informatie en bankgegevens. Ik vraag voor iedere muurschildering een aanbetaling van 1/3 deel van het totaalbedrag. Deze aanbetaling moet minstens 2 weken van tevoren op mijn rekening zijn overgeschreven.

Het restantbedrag kunt u contant op de dag zelf aan mij betalen of binnen 2 weken na oplevering van de muurschildering aan mij overschrijven per bank. U ontvangt na afloop van de muurschildering een factuur hiervan per email.

Welke voorbereidingen moet ik treffen?

1. Een schone en gladde muur

De muur moet glad zijn en bij voorkeur in wit of een lichte tint geverfd. Het is natuurlijk het mooiste als de muur vetvrij en schoon is en vers gesausd voordat ik de muurschildering bij u kom maken. Ook is het aan te bevelen om eventuele gaten van schroeven waar schilderijen etc. hebben gehangen dicht te smeren en glad af te werken. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het voorbereiden van de ondergrond.

Hierbij is het belangrijk dat de verf minstens 48 uur droog is voordat de muurschildering er op komt. Het komt tegenwoordig nog zelden voor, maar er wordt soms nog gebruik gemaakt van een muurverf op terpentinebasis. Dit is geen goede ondergrond, want de schildering wordt gemaakt met acrylverf en die is op waterbasis. Dat gaat niet samen. Ook eierglans verf of glanslak is geen goed idee. Hoe matter de ondergrond, hoe beter de verf erop hecht. Gewone latex dus is het beste.

Nieuwbouwhuis?

Let op dat bij nieuwbouwhuizen de muren tot na een jaar na oplevering nog vocht af kunnen staan. Ik schilder met acrylverf (wat eigenlijk een soort plastic laagje is) en het is niet bevorderlijk voor de levensduur van de muurschildering als hier vocht achter komt. Ik raad daarom aan voor een nieuwbouwhuis om niet te kiezen voor een volledig beeldvullende muurschildering. Het laten maken van een muurschildering op een pas gestuukte muur is altijd op eigen risico.

VERFSOORT van de ondergrond:

U kunt de muur voorsauzen met gewone matte muurverf of latex op waterbasis, waarbij het merk niet uitmaakt. Indien u kiest voor afwasbare, iets meer glanzende verf op waterbasis is dit ook geen probleem, maar weet ik dit graag van tevoren. Maak a.u.b. GEEN gebruik van AFSCHROBBARE muurverf (er is een verschil tussen afwasbaar en afschrobbaar). Deze verf is namelijk speciaal ontwikkeld om bijzonder afstotend te zijn voor vuil maar ook voor vocht etc, en mijn verf pakt daar dus ook niet goed op. De mogelijkheid bestaat dat de muurschildering er na verloop van tijd afbladdert of bij stoten of wrijven inkrast.

Het verdient aanbeveling om een beetje van uw ondergrondkleur te bewaren, dit kan ik dan gebruiken om kleine correcties mee te doen indien nodig!

Als er muurstickers op de muur hebben gezeten dient de plaklaag grondig verwijderd te worden. Hetzelfde geldt voor vette vegen of spetters. Het beste is dan natuurlijk opnieuw sauzen!

KLEUR van de muur:

[caption id="attachment_4075" align="alignleft" width="225"]RAL 9001 RAL 9010 en RAL 9016 RAL 9001 RAL 9010 en RAL 9016[/caption]

WIT: Stralend wit, gewoon wit (RAL 9001) of gebroken wit (RAL9010) zijn optimaal.

ZACHTE KLEUR: Een ondergrond met een héél lichte tint zoals zachte zandkleur, zacht lichtgeel of heel flets blauw-grijzig is ook geen probleem en kan zelfs erg leuk staan.

FELLE kleuren: vrolijke kleuren zoals mintgroen, zuurstokroze of babyblauw zijn eventueel ook nog een mogelijkheid, maar afhankelijk van de kleur en van uw wensen reken ik hiervoor een kleine meerprijs omdat het meer tijd en materiaal kost om hier mooi dekkend overheen te kunnen schilderen. Het resultaat is zeker de moeite waard.

DONKERE kleuren echter zoals bijvoorbeeld rood, antraciet, donkergroen of donkerbruin zijn niet geschikt, daarom besluit ik in sommige gevallen om de opdracht niet aan te nemen.

2. Emmer en opstapje

Op de dag dat ik bij u kom schilderen is het handig om een emmertje sop en een poetsdoek klaar te hebben staan. Ook een extra opstapje of keukentrapje waardeer ik zeer.

3. U hoeft de ruimte niet af te dekken

Het afplakken van de vloer, muur, plafond en plinten doe ik voor u!

Ik plak de stopcontacten af als de muurschildering daar ook tegenaan komt. Als u het mooier vindt dat de schildering helemaal achter het stopcontact wegvalt kunt u ze op die plaatsen van tevoren zelf ook helemaal verwijderen. Dit dan graag wél op een veilige manier!! Dus goed afgesloten bedrading zonder kans op stroomstoten. Maar het is dus geen vereiste.

4. Kamerindeling

De kamer waar de schildering op moet komen moet enigszins verduisterd kunnen worden met een (rol) gordijn of anders kranten. Dit in verband met het gebruik van de beamer. Ook moet er een voldoende felle lamp in de kamer aanwezig zijn om te kunnen schilderen bij donker weer.

Zorg dat alle spullen die in de weg zouden kunnen staan bij het schilderen zoals meubels etc. van tevoren verplaatst worden. Dit geldt ook voor de tegenoverstaande muur (ivm het gebruik van de beamer graag zo vrij mogelijk houden).

Indien u huisdieren heeft, zorgt u er dan voor dat deze niet op de kamer kunnen komen.

 

Hoe kan ik van tevoren zien hoe het zal staan in de kamer?

Voordat ik begin met schilderen, projecteer ik het onderwerp met een beamer op de muur. Zo kunt u zelf ook nog aanwijzingen geven over de grootte, plaats en hoogte van het onderwerp. Als u meer wilt weten over hoe ik te werk ga, bekijk dan ook eens de video tutorials over zelf muurschildering maken en demonstratie schildertechnieken voor muurschilderingen.

Kan ik een bestaande muurschildering door u laten aanpassen?

Helaas. Uit respect voor andere kunstenaars maak ik geen aanpassingen of toevoegingen aan bestaande muurschilderingen.

Mijn muur heeft een structuur, heeft u nog een leuk alternatief voor een muurschildering?

Jazeker! Als uw muur voorzien is van een structuur, maar u wilt tóch een originele en leuke decoratie, dan kan ik alle afbeeldingen uit het portfolio ook op doek voor u schilderen. Bijvoorbeeld een leuk geboorteschilderij of landschap op doek:

Kleine schilderijen (bijvoorbeeld geboorteschilderijtjes)

Kleine schilderijen maak ik op bestelling naar uw wensen. Het duurt ongeveer 2 weken om een schilderij op bestelling te maken. Ik stuur u een foto als het af is, zodat u kunt zien hoe het geworden is. Mochten er dan nog kleine aanpassingen of toevoegingen gewenst zijn dan kan dat. Daarna stuur ik het schilderij goed verpakt aan u op. De verzendkosten via PostNL zijn voor uw rekening, meestal komt dit neer op € 10,- incl. verpakking en verzending met track & trace. U kunt het schilderij ook zelf ophalen in Ede.

Prijzen van kleine schilderijen op doek (inclusief doek, materiaal en btw):

20x20 /20x30 cm: € 125,-
30x30 / 30x40 cm: € 140,-
40x40 / 40x50 / 30x50 cm: € 155,-
50x50 / 40x60 / 50x60 cm: € 170,-
60x60 / 60x70 / 50x70 cm: € 190,-
70x70 / 70x80 / 60x80  cm: € 215,-
80x80 / 70x90 cm: € 240,-
90x90 / 80x100 cm : € 265,-
100x100 / 100x120 cm: € 280,-

De grootst mogelijke maat voor een schilderij op doek is ongeveer 1.40 m breed. Als u toch een grotere maat wilt, dan raad ik u aan om de schildering door mij op panelen te laten maken.

Grote panelen (bijvoorbeeld decorstukken)

Ik kan ook veel grotere schilderingen maken op doek of houten panelen. U zorgt dan wel zelf voor de panelen én voor het vervoer. U kunt de panelen bij mij af (laten) leveren en ook weer ophalen als ze klaar zijn. Indien de panelen van hout gemaakt zijn, zal ik ze voorbehandelen met een primer en/of grondverf. De kosten hiervan komen bovenop de normale kosten van de muurschildering. U kunt dit ook zelf doen.

Als het linnen doeken betreft dan dient dit reeds geprepareerd linnen te zijn (dwz reeds voorzien van witte gesso onderlaag). Meer informatie over het laten maken van een muurschildering op panelen vindt u hier.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Om praktische redenen plan ik afspraken voor het maken van een muurschildering niet telefonisch maar per email.

De afspraak wordt pas gemaakt indien de omschrijving van de opdracht volledig is doorgenomen en u akkoord bent gegaan met de door mij geoffreerde prijs. Dit is onder andere omdat ik dan pas weet, hoe lang ik ongeveer met uw schildering bezig zal zijn en welk materiaal ik moet inkopen etc. Als u de afspraak wilt vastleggen vraag ik ook om een aanbetaling van 1/3 deel van het totaalbedrag.

Ik stuur u een lijst met mogelijke data waarop ik zou kunnen komen schilderen. Deze lijst is altijd een momentopname en nog geen garantie. Tijdens perioden van drukte komt het voor dat ik dezelfde lijst aan meerdere geïnteresseerden stuur. Het zou in sommige gevallen dus kunnen zijn dat de datum van uw voorkeur samenvalt met die van een andere klant. In dat geval geldt dan "wie het eerst komt, die het eerst maalt", oftewel de eerste die aangeeft de afspraak definitief te willen vastleggen heeft dan voorrang.

Indien u de afspraak wilt vastleggen, verzoek ik u ook om mij het adres door te geven waar ik naartoe mag komen.

Daarna ontvangt u per email de officiële bevestiging van onze afspraak met daarin alle belangrijke gegevens nog eens op een rij:

 • Een omschrijving van de opdracht
 • Datum en tijdstip
 • Uw adresgegevens
 • Het contacttelefoonnummer waarop u op de schilderdag bereikbaar bent
 • De totaalprijs inclusief btw en voorrijkosten
 • Het aanbetalingsbedrag
 • Mijn bankrekeninggegevens
 • Informatie wat betreft de voorbereidingen die u dient te treffen
 • Een verwijzing naar de algemene voorwaarden op de website
Ik verzoek u vriendelijk de bevestiging met aandacht door te lezen en mij zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen als blijkt dat er onjuistheden in vermeld staan.
Rekent u reiskosten?

De kilometervergoeding is € 0,39 inclusief btw vanaf postcode 3781NV naar uw postcode met de online tool van de ANWB.

Parkeerkosten ter plaatse en tolkosten indien van toepassing worden apart vergoed. Mijn werkgebied ligt tot maximaal 1 uur rijden.

Rekent u BTW?

Ja. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Het percentage BTW voor muurschilderingen (beeldende kunst) is 9%.

Wat gebeurt er als ik onze afspraak moet verzetten of annuleren?

Het komt natuurlijk wel eens voor dat een afspraak verzet of geannuleerd moet worden. Dit is uiteraard binnen alle redelijke termijnen geen probleem.

Verzetten:

Als de afspraak verzet moet worden, geeft u dit dan aub zo spoedig mogelijk aan mij door. Het liefst minimaal 2 weken van tevoren of eerder. Dit omdat ik dan de voor u gereserveerde plek in de agenda misschien nog op kan vullen met een andere afspraak.

Als het niet lukt om de afspraak op tijd te verzetten omdat er sprake is van overmacht; bijvoorbeeld een vroegtijdige bevalling, lekkage in uw pand of andere onvoorziene omstandigheden, dan is dit uiteraard jammer voor mij maar ook geen enkel probleem; we plannen dan gewoon een andere datum. De door u gedane aanbetaling wordt bewaard tot de nieuwe afspraak.

Als u op de dag zelf vóórdat ik van huis ben weggereden de afspraak wilt verzetten dan kan dit, maar hiervoor reken ik € 50,- wegens inkomstenderving. De kans is namelijk zo goed als nihil dat ik de voor u gereserveerde dag nog een andere opdracht kan doen. Dit bedrag wordt verrekend met de door u gedane aanbetaling. Het restant van de aanbetaling blijft uiteraard geldig tot de nieuwe afspraak.

Als u op de dag zelf niet aanwezig blijkt op de afgesproken plek en tijdstip, dan ben ik helaas genoodzaakt om u de voorrijkosten én gereden uren in rekening te brengen. Het uurtarief is € 56,- per uur. Een voorbeeld: Uw adres ligt op 1 uur rijden enkele reis van dat van mij en de standaard voorrijkosten zijn € 39,50 zoals overeengekomen in de offerte. Het totaal van de factuur wordt dan 2x €56,- plus 1x € 39,50 = € 151,50. Deze kosten worden verrekend op de door u gedane aanbetaling. U ontvangt hiervan een aparte factuur. Als u een vervolgafspraak maakt, blijft het restant van de aanbetaling (indien van toepassing) staan tot de nieuw geplande datum.

Annuleren:

Onder annuleren wordt verstaan dat u de afspraak helemaal niet meer door wilt laten gaan, dus ook geen vervolgafspraak meer wilt maken voor de muurschildering.

U kunt de afspraak voor de muurschildering tot 2 weken van tevoren kosteloos en zonder opgave van reden annuleren.

Indien u de opdracht 2 weken tot 1 week van tevoren annuleert, ga ik er van uit dat u hiervoor een geldige reden heeft en er sprake is van overmacht; bijvoorbeeld een vroegtijdige bevalling of onverwachte schade aan uw pand of dergelijke.

Als u de afspraak 6 dagen tot 1 dag voor de afspraak tijdens kantooruren annuleert, ben ik genoodzaakt u € 100,- in rekening te brengen wegens inkomstenderving. De kans is namelijk erg klein dat ik de door u gereserveerde datum nog kan opvullen met een andere afspraak. Daarbij komt dat ik ook al de nodige tijd heb gestoken in de voorbereiding voor de opdracht, die ik op deze manier verreken. Het restant van de aanbetaling (indien van toepassing) zal ik terugstorten op uw rekening.

 

Moet ik de hele tijd aanwezig zijn bij het maken van de schildering?

Het is vooral belangrijk, dat u er bent bij aanvang én bij het opleveren van de schildering.

In het eerste half uur dat ik bij u ben, bespreken we samen nog eenmaal goed door, wat uw wensen zijn. Indien de ruimte het toelaat zal ik de schildering op de muur projecteren met de beamer. Zo krijgt u een goed beeld van hoe het er uit zou kunnen komen te zien voordat ik begin. U kunt dan zelf ook nog aanwijzingen aan mij geven wat betreft de precieze grootte en hoogte van de muurschildering. Om die reden is het wel belangrijk dat u dan aanwezig bent.

Tegen het einde, als de muurschildering (bijna) af komt, is het prettig als u voor de oplevering het eindresultaat kunt komen keuren en eventueel nog kleine aanpassingen aan mij kunt doorgeven. Op die manier weet ik zeker, dat u tevreden bent met de muurschildering zodat ik met een gerust hart mijn spullen weer kan gaan opruimen. Dus ook aan het einde van de schildering zou ik u daarom willen vragen persoonlijk aanwezig te zijn.

De tijd daartussenin kunt u, als u dit wenst, wat mij betreft rustig uw eigen dingen doen. Veel mensen maken gebruik van de dag om boodschappen te doen, de hond uit te laten, kinderen van school te halen, wasjes te draaien en dergelijke. Helemaal geen probleem!

De tijd dat ik met een schildering bezig zal zijn blijft altijd een schatting. Het kan dus prima zijn dat ik een paar uur eerder of later klaar ben dan gedacht. Als u op de dag zelf langere tijd afwezig bent (bijvoorbeeld omdat u de hele dag werkt) is dat een minder ideale situatie, tenzij u snel ter plaatse kunt zijn bij vragen. Ik ga er in die gevallen van uit, dat u gedurende de dag telefonisch goed bereikbaar blijft en dat het resultaat via bijvoorbeeld WhatsApp overlegd kan worden als u er echt niet zelf bij kan zijn.

Indien u niet aanwezig bent op de aangegeven momenten of als u niet telefonisch bereikbaar bent, is de oplevering voor eigen risico. Dat wil zeggen, als ik uw pand verlaat ga ik er van uit dat ik mijn opdracht goed heb uitgevoerd. Mocht u daarna bij thuiskomst toch nog veranderingen willen, dan zijn de kosten daarvan voor eigen rekening.

Is er een lange wachttijd voor het maken van een afspraak?

Nee. Gemiddeld kan ik al binnen 1 maand bij u langskomen om te schilderen! (met uitzondering van eventueel drukke kindervakanties of mijn eigen vakantie) Ik schilder van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur.

Indien u door mij eerst een op maat gemaakt ontwerp wilt laten maken duurt dit gemiddeld 2 weken.

Bij grote projecten is de wachttijd iets langer, omdat er dan een aantal aaneengesloten dagen geprikt moeten worden.

Werkt u ook 's avonds of in het weekeinde?

Mijn werkdagen zijn maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

De reden dat ik niet 's avonds werk heeft voornamelijk te maken met de lichtval; als het donker wordt veranderen de kleuren onder invloed van lamplicht en dit komt de muurschildering doorgaans niet ten goede.

Op zaterdag en zondag ben ik vrij. Indien mogelijk zal ik op die dagen wel uw e-mails beantwoorden, maar het kan dus ook wel eens gebeuren dat ik dit uitstel tot maandag..!

Werkt u ook buiten Nederland, bijvoorbeeld in België of Duitsland?

Helaas werk ik niet buiten Nederland.

Ik wil bij u stage lopen of in dienst, kan dat?

Helaas heb ik geen beschikbare stageplekken of vacatures.

Ik sta wél open voor het maken van gezamenlijke muurschilderingen met mede-kunstenaars. Neem gerust contact met mij op als je wilt samenwerken aan een leuk project!

Kan ik resultaten en reacties van andere klanten zien en lezen voordat ik met u in zee ga?

Jazeker, graag zelfs. Bekijk de reacties. U vindt foto's van alle muurschilderingen die ik gemaakt heb in het portfolio.

Hoe lang duurt het maken van een muurschildering?

Gemiddeld duurt het maken van een kleine tot middelgrote muurschildering een dagdeel of hele dag. Een volledige muur met beeldvullende muurschildering kan meerdere dagen in beslag nemen. Met uitzondering van blacklight muurschilderingen, maak ik een muurschildering zo veel mogelijk overdag, wanneer het licht optimaal is. Ik begin doorgaans om 09:30 uur met schilderen tot maximaal 17:00 uur.

Wat kost een muurschildering?

Ik hanteer geen vaste prijs van een muurschildering per m² en ook geen uurtarief. Omdat het maken van een originele muurschildering maatwerk is, hangt de prijsbepaling altijd af van verschillende factoren zoals de complexiteit van het onderwerp, de ondergrond en de benodigde tijd en materiaal. U kunt vrijblijvend een offerte opvragen via het contactformulier.

Op deze website vind je een aantal fotovoorbeelden per categorie met richtprijzen. Deze geven een goede algemene prijsindicatie.

De voorrijkosten zijn € 0.39 per kilometer inclusief btw. Indien er bij u sprake is van betaald parkeren, dan verzoek ik u om mij deze kosten te vergoeden. Hetzelfde geldt voor tolgeld indien van toepassing (bijvoorbeeld Zeeland).

Ga naar prijzen voor meer info en fotovoorbeelden of vraag vrijblijvend uw offerte aan!

 

Is mijn muur geschikt voor een muurschildering?

Ik schilder alleen binnen, niet buiten

STRUCTUUR van de muur:

Gladde muren die geverfd zijn met gewone witte muurverf zijn het beste geschikt voor een muurschildering. Glad stucwerk is optimaal, maar glad (structuurloos!) renovliesbehang waar overheen gesausd is met muurverf kan ook prima.

Muren met een structuur, zoals spachtelputz, spackspuitwerk, structuurverf (granol) en behang met een 'werkje' er in zoals een wafeltjes structuur of ribbeltjes/bobbeltjes zijn over het algemeen niet geschikt voor een muurschildering omdat het door de bobbels nauwelijks mogelijk is om genoeg detail in de afbeelding te krijgen. Kleine figuurtjes of teksten komen dan niet mooi uit. Daarom maak ik GEEN muurschilderingen op structuur muren.

KLEUR van de muur:

WIT: Stralend wit, gewoon wit (RAL 9001) of gebroken wit (RAL9010) zijn optimaal. ZACHTE KLEUR: Een ondergrond met een héél lichte tint zoals zachte zandkleur, zachtgeel of heel flets blauw is ook geen probleem en kan zelfs erg leuk staan. FELLE kleuren: vrolijke kleuren zoals mintgroen, zuurstokroze of babyblauw zijn eventueel ook nog een mogelijkheid, maar afhankelijk van de kleur en van uw wensen reken ik hiervoor een kleine meerprijs omdat het meer tijd en materiaal kost om hier mooi dekkend overheen te kunnen schilderen. Het resultaat is zeker de moeite waard. DONKERE kleuren echter zoals bijvoorbeeld rood, antraciet, donkergroen of donkerbruin zijn niet geschikt, daarom besluit ik in sommige gevallen om de opdracht niet aan te nemen.

SCHUINE MUREN (hellend vlak) en PLAFONDS:

Ik schilder helaas niet op voorover hellende muren of op plafonds.

HOOGTE van de muur:

Ik schilder niet hoger dan 2.80m (iets hoger dan normale kamerhoogte) i.v.m. werkrisico's. Eventuele uitzondering zou zijn als u zelf zorg draagt voor het laten plaatsen én opbouwen/afbreken van een professionele rolsteiger.

BEREIKBAARHEID van de muur:

Op moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld trappenhuizen kan ik mijn ladder niet veilig genoeg plaatsen. Om die reden schilder ik daarom niet op plekken waar ik niet vlak kan staan.

VERFSOORT van de ondergrond:

U kunt de muur voorsauzen met gewone matte muurverf of latex op waterbasis, waarbij het merk niet uitmaakt. Indien u kiest voor afwasbare, iets meer glanzende verf op waterbasis is dit ook geen probleem, maar weet ik dit graag van tevoren.

Het verdient aanbeveling om een beetje van uw ondergrondkleur te bewaren, dit kan ik dan gebruiken om kleine correcties mee te doen indien nodig!

Verf op terpentinebasis is géén geschikte ondergrond voor een muurschildering.

 

Kunt u komen schilderen tijdens een verbouwing?

In het geval u bezig bent met een verbouwing in uw huis of bedrijfspand, is het goed om het volgende te weten;

Voor het kunnen maken van een mooie muurschildering is in ieder geval nodig:

-        Stomend warm en koud water en een werkende afvoer
-        Elektriciteit en werkend stopcontact op de kamer
-        Verwarming op de kamer (cv dan wel kacheltje)
-        Kamer moet stofvrij zijn
-        GEEN andere werklui op dezelfde kamer als de muurschildering

Verder is het voor het beste resultaat wel heel prettig als er niet de hele dag geluidsoverlast is. Het maken van een muurschildering vergt de nodigde concentratie en een drilboor, schuurmachine of bouwradio op maximale stand is niet het meest ideale gezelschap daarvoor.

Indien u denkt, dat een of meerdere van deze factoren misschien niet haalbaar zijn op de dag dat ik kom schilderen, of uw verbouwing dreigt uit te lopen, dan zou ik u vriendelijk willen vragen onze afspraak later in te plannen. Dit komt het eindresultaat absoluut ten goede!

NB: Indien op de dag zelf blijkt dat niet aan bovenstaande voorwaarden is voldaan, dan behoud ik mij het recht voor de opdracht dan wel te annuleren, dan wel uit te stellen, met inhouding van de aanbetaling.

winnie-the-pooh-muurschildering

Stickers plakken of speciaal behang haalt het niet bij een unieke/originele muurschildering!!! Saskia werkt erg netjes, is gezellig in de omgang, communicatief sterk en levert top werk. Ze denkt mee en heeft een uitstekend gevoel bij wat op een kamer past en wat niet, bijvoorbeeld m.b.t. kleurkeuze. Wij hadden zelf duidelijk wat voor soort afbeelding we wilden hebben, maar zijn er van overtuigd je haar met een aantal steekwoorden ook gerust op een muur los kan laten en dat ze dan een prachtwerk aflevert!"

Zit uw vraag er niet tussen, of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Gebruik dan het onderstaande contactformulier:

  CONTACT

  Naam (*)

  Email (*)

  Telefoon (*)

  Onderwerp (*)

  Bericht (*)

  Beschrijf hier je wensen voor een mooie muurschildering :)

  Gewenste afmeting van de schildering (*)

  Ik heb de muur check gedaan. (*) ☛ Is mijn muur geschikt voor een muurschildering?

  Ik maak helaas géén muurschilderingen op muren met een structuur zoals: hout, spachtelputz, granol, structuurbehang, baksteen enz. Ik kan alleen op rechte muren schilderen, schuine muren en plafonds helaas niet.

  Structuur van de muur (*)

  Glad gestuctVolledig glad behang (geen 'wafeltjes' structuur of visgraat!)

  OVERIGE ondergronden: helaas NIET geschikt.

  Kleur van de muur (*)

  WitLichte kleurDonkere kleur
  A.u.b. muur sauzen met gewone muurverf op waterbasis.

  (Woon)plaats (*)


  Mijn werkgebied is op maximaal 1 uur rijden vanaf Renkum, Gelderland. Ik werk helaas niet in België/Duitsland.

  Voeg voorbeeld toe  (*) zijn verplichte velden. Soms kan het zijn dat de bestanden die je wilt verzenden, te groot zijn voor dit mailsysteem. In dat geval kun je ook een mail met alle informatie sturen naar: info@muurschildering-kunst.nl

  Ik heb de algemene voorwaarden geaccepteerd. (*) ☛ Bekijk de algemene voorwaarden